Бициклистичка трка Београд-Бања Лука пролази кроз центар Српца
20. фебруара, 2019.
Радови са лакташке колоније пред Српчанима, уручено признање наставнику Драгану Игњатићу
20. фебруара, 2019.

Почиње учлањење у Омладински савјет од четвртка 21. фебруара

Омладински савјет Србац од четвртка 21. фебруара почиње са учлањивањем младих у ову организацију. Чланови Омладинског савјета могу бити особе старости од 16 до 30 година а малољетна лица могу постати чланови само уз одобрење родитеља. Чланарина је бесплатна.

Предсједник Омладинског савјета Бранко Граховац каже да су између осталог, циљеви Омладинског савјета унапређење и развој омладинског организовања и спровођење омладинске политике уз активно учествовање омладине.

“У плану је и да организујемо хуманитарне акције, културне и спортске манифестације, учествујемо у реализацији инфраструктурних спортских пројеката, промовишемо борбу против болести зависности, заступамо интересе и права омладине у сваком погледу и побољшамо статус младих”, рекао је Граховац.

Он додаје да се канцеларија Омладинског савјета налази на другом спрату Ватрогасног дома у Српцу а учлањење ће се моћи извршити у времену од 10 до 17 часова сваким радним даном. За све информације доступан је и број телефона: 066 277 438.

“Омладински савјет ће дјеловати на читавој територији општине Србац у зависности са потребама омладине у свим мјесним заједницама”, истакао је Граховац.

Од досадашњих активности, Омладински савјет је пружио подршку трећем разреду економских техничара из Српца у организацији хуманитарног турнира у кошарци а у плану је и да се изврши уређење парка који је у изградњи у близини Центра за дјецу са посебним потребама.

Граховац који се прије годину дана повукао из професионалног фудбала и био једини голман из Републике Српске који је бранио у Лиги шампиона, од повратка у Србац неуморно ради на организацији свих важнијих омладинских и спортских манифестација у граду.

Још прије неколико мјесеци укључио се у рад са волонтерима Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ и заједно с њима градио омладински парк у Српцу. Пристао је и да се врати у Фудбалски клуб „Слога“ како би помогао клубу у којем је поникао да избори друголигашки опстанак.

У Слоги ради са омладинском школом фудбала али је прихватио и позив својих другова из сениорског тима да поново обуче голманске рукавице. Он обавља и функцију спортског директора клуба а на неколико утакмица је чак био и тренер првог тима, и све то на волонтерској основи.

Развоју спорта у Српцу допринио је и као предсједник организационог одбора 55. Градског турнира у малом фудбалу који је прошле године био један од најбољих у новије вријеме а помогао је и организацију међународног турнира за најбоље младе фудбалере у БиХ који је одржан у Српцу у организацији Школе фудбала „Дрим тим“.

“Млади у Српцу имају вољу и жељу да се активирају и буду примјећени. Зато желим да заједно стварамо Србац бољим мјестом за живот. Поручујем им да су њихове идеје оствариве и позивам их да се учлане у Омладински савјет како бисмо радили на њиховој реализацији” рекао је Граховац.

Он додаје да ће до краја ове године локална управа расписати конкурс за финансирање омладинских пројеката за шта ће из општинског буџета бити издвојено 10 хиљада KМ што ће бити једна од прилика да се снажније чује глас омладине.

Бранко Граховац је познат и као велики хуманиста јер је више пута долазио из Румуније, гдје је играо фудбал, како би даровао крв а учествовао је и у сличним акцијама у иностранству. Приликом катастрофалних поплава 2014. године долазио је у сред румунског првенства како би помогао унесрећенима а јесенас је у Српцу организовао бесплатан преглед доплер крвних судова врата за око 80 пацијената.

Comments are closed.