У бутицима дозвољено пробавање гардеробе, али уз строго поштовање правила
3. јуна, 2020.
Дрим Тим се вратио тренинзима
4. јуна, 2020.

Почиње предаја захтјева за помоћ привредним субјектима у мају

Пореска управа Републике Српске позвала је данас пореске обвезнике, који обављају дјелатности којима је одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације било забрањено обављање дјелатности у мају, да у складу са Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед појаве вируса корона, поднесу писану изјаву са захтјевом за уплату пореза и доприноса или најниже плате у зависности од дужине трајања забране обављања дјелатности у мају.

Из Пореске управе наводе да су обвезници којима је забрана обављања дјелатности трајала најкасније до 11.05.2020. године дужни да Пореској управи поднесу писану изјаву са захтјевом ради измирења обавеза по основу пореза и доприноса за исплаћене плате за мај 2020. године из Фонда солидарности за обнову Републике Српске, односно обавезе по основу доприноса за лица која самостално обављају дјелатност.

С друге стране, порески обвезници за које је забрана обављања дјелатности трајала најмање до 12.05.2020. године дужни су да Пореској управи поднесу писану изјаву са захтјевом ради исплате најниже плате и доприноса на најнижу плату за мај 2020. године из Фонда солидарности за обнову, истиче се у саопштењу Пореске управе.

Писане изјаве са захтјевом, списак правних лица и предузетника којима је забрањено обављање дјелатности и упутства за попуњавање изјава са захтјевом, те остале информације могу се пронаћи на интернет страници poreskaupravars.org, у секцији Info Covid-19.

Потписане и печатом овјерене писане изјаве са захтјевом предају се непосредно или путем поште надлежном подручном центру Пореске управе Републике Српске.

Comments are closed.