Продужене важеће мјере за сузбијање вируса корона до 1. новембра
11. октобра, 2021.
Чланови Видете учествовали на планинарском слету у Броду
12. октобра, 2021.

Почиње обиљежавање Дана и крсне славе општине Србац

Организациони одбор за обиљежавање Дана општине Србац и крсне славе Покрова Пресвете Богородице на данашњој сједници је констатовао да је све спремно за предстојеће славске свечаности које се организују од 12. до 14. октобра.

На сједници којом је предсједавао начелник општине Млађан Драгосављевић потврђено је да обиљежавање почиње у уторак 12. октобра када ће у 11 часова на централном спомен обиљежју у Српцу бити одржано полагање цвијеће и парастос у знак сјећања на погинуле борце у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У сриједу 13. октобра од 12 часова у центру града планиран је Покровски дан спорта. У овом тренутку потврђено је учешће око 300 спортиста из неколико спортских и омладинских организација, а планиран је и долазак ученика основних школа који би требали посматрати показну вјежбу младих спортиста на градском тргу.

У случају кише, Покровски дан спорта биће отказан.

Истог дана у 18 часова у Дому културе биће одржана изложба слика „38 година ликовно-еколошке колоније Бардача-Србац“ а у 19 часова свечана академија на којој ће бити уручена признања у виду повеља, захвалница и награда општине младима. У складу са епидемиолошком ситуацијом, академији ће присуствовати ограничен број гостију и званица.

Славске свечаности се настављају у четвртак 14. октобра када ће од 9 часова бити одржана свечана литургија у храму Покрова Пресвете Богородице и литија око храма, док ће у 11 часова бити одржана свечана литија улицама града до храма Васкрсења Господњег гдје је у 11.30 часова планиран обред ломљења славског колача.

У 12 часова по први пут ће у центру града бити одржан свечани дефиле коњичких клубова са жандармеријом док је у 13 часова на распореду Покровски дан фолклора који ће се одржати на Тргу бораца, а који такође неће бити одржан у случају кише.

У порти храма и на тргу биће организовано послужење у виду јела и пића за све грађане а биће организован и традиционални Сајам ручних радова и зимнице на којем ће продајну изложбу домаћих специјалитета и рукотворина припремити Удружење жена Србац.

 

Comments are closed.