Шест нових случајева вируса корона у Српцу
29. јула, 2020.
Локални избори – 2020.
30. јула, 2020.

Почиње лов на препелицу, грлицу, дивљег голуба и предаторе

Ловачко удружење “Срна” из Српца у суботу 1. августа отвара лов на препелицу, грлицу и дивљег голуба и лов на предаторе, попут лисице, шакала и других.

Сви који желе ловити у суботу и недјељу морају се јавити у канцеларију ловачког удружења ради утврђивања локације, дозволе за лов као и издавања ловне карте.

Такође су сви матични ловци до 70 година старости обавезни извршити до 31.7.2020 године уплату накнаде за лов ситне дивљачи и предатора у износу од 20 KМ. Уплате се могу извршити на жиро рачуне ЛУ “Срна”Србац који су отворени у Сбербанци и НЛБ Развојној банци. Употреба флуоресцентних маркера и прслука је обавезна.

“Сугеришемо свим колегама да испоштују наредбе и упутства кризног штаба у вези пандемије вируса корона али и да због превеликих врућина ових дана поведу рачуна о свом здрављу али и о здрављу ловачких паса, да на сунцу буду ограничено вријеме и да имају довољне количине воде. Надамо се да ће отвор лова на ову дивљач бити успјешан без обзира на велике врућине”, рекао је предсједник удружења Горан Савановић.

Comments are closed.