Омчо и Меца Цазин промовишу филмове у Српцу у петак 19. априла
17. априла, 2019.
Украсне тује уљепшале градски трг у Српцу
17. априла, 2019.

Почиње 13. бициклистичка трка “Београд-Бања Лука”

Прва етапа 13. издања бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ кренуће у четвртак 18. априла из Београда ка Власеници, а с обзиром да је дуга скоро 240 километара има статус краљевске.

Незванични старт трке заказан је за за девет часова испред хотела Славија у Београду, а званична борба са штоперицом почиње из Обреновца у 11 часова. На старту ће се појавити 176 бициклиста из 24 тима и сви они покушаће што прије да превезу дугу и тешку дионицу пуу изазова с обзиром на конфигурацију терена. Међутим, само најбољи обући ће жуту мајицу у Власеници и сигурно је носити и у другој етапи која је на програму у петак од Власенице до Брчког.

“Организација је била сложена као никада до сада јер умјесто прошлогодишње двИЈе, овај пут имамо четири етапе. Међутим, надам се да ће све Протећи у најбољем реду, дали смо све од себе да тако буде, а да ли ће бити довољно сазнаћемо по завршету трке у Бањалуци у недјељу”, рекао је предсједник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић.

Сарадња Бициклистичких савеза Републике Србије и Републике Српске почела је сада већ давне 2007. године и постепено је расла, како квантитативно, тако и квалитативно.

” Захваљујући тимском раду два савеза, помоћи институција и све већој подршци градова, те спонзора, успјели смо да доведемо трку на ниво да привлачи велику пажњу не само у региону, него и Европи и свијету. Ове године имамо бициклисте из тридесетак земаља свијета, долазе нам екипе из Аустрије, Њемачке, Словеније, па чак и Колумбије, Казахстана, Ирске… Све је то доказ да смо на правом путу, што је и обавеза јер је трка члан прве категорије Свјетске бициклистичке уније (УЦИ)”, рекао је директор трке Владимир Куваља.

Ова трка најбољи је примјер како у пракси функционишу специјалне и паралелне везе Србије и Републике Српске у области спорта, јер ће комплетан караван, као и претходних година прећи преко границе без заустављања. Велике заслуге за тако нешто иду на рачун предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, Владе Републике Српске на челу са премијером Радованом Вишковићем, властима Србије, ресорним министарствима, али и Представништву Српске у Србији.

“Од старта у Београду до циља у Бањалуци све је наше, а све на свјетском нивоу, почевши од такмичара и организације до дочека екипа и њиховог испраћаја. Морамо да будемо поносни на ову трку јер је она најсликовитији примјер директне сарадње нас са једне, са нама са друге стране Дрине”, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Послије сутрашње етапе, у петак је на распореду трка од Власенице до Брчког (165 километара), у суботу бициклисти возе од Бијељине до Теслића (180), а посљедња етапа од Прњавора до Бањалуке преко Дервенте и Српца дуга је 175 километара.

Comments are closed.