Васкршњи празници у Извору прослављени са великом радошћу
24. априла, 2019.
Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Васкрс
25. априла, 2019.

Почео васкршњи турнир у малом фудбалу, Супер тим побједник првог дана

На градском тргу у Српцу синоћ је почео тродневни васкршњи турнир у малом фудбалу “Kутија шибица” у којем учествује преко 20 екипа из Српца и других градова у окружењу.

Првог дана турнира наступили су најмлађи играчи узраста 2010, 2011. и 2012. годиште, а до побједе је дошао Супер тим који је у финалу са 5:2 савладао екипу Дуле комерц. У саставу Супер тима су углавном били играчи који наступају за Школу фудбала „Дрим тим“ из Српца што је још једна потврда да се у овој школи квалитетно ради са младим играчима којима се успјешно преноси фудбалско знање.

У утакмици за треће мјесто Слога 1 је са 5:0 била боља од Слоге 2.

У полуфиналним утакмицама Супер тим је у продужетку стигао до побједе над Слогом 1 од 5:3 а у регуларном дијелу је било 3:3. У другом полуфиналу Дуле комерц је са 5:1 савладао Слогу 2.

Побједнику турнира припала је новчана награда од 100 KМ, док је награда за друго мјесто износила 80 KМ а за треће мјесто 40 KМ.

Првог дана турнира одиграно је 15 утакмица у трајању од по 10 минута а мечеви су се играли на професионалном терену са вјештачком травом димензија 20 X 12 метара по систему 3+1 (три играча и голман).

Организатор турнира је Омладински савјет Србац а турнир је отворио предсједник ове организације, Бранко Граховац, који је рекао да се манифестација овакве врсте по први пут организује у Српцу за најмлађе и изразио наду да ће овај догађај прерасти у традицију.

Он је упутио захвалност Општини Србац која је пружила финансијску помоћ у реализацији турнира као и Пекари „Kви-Kви“ и Сбербанци који су такође били спонзори манифестације, док је уз помоћ Перутнине Птуј обезбијеђен бесплатан роштиљ на отварању турнира за све посјетиоце.

Турнир се наставља вечерас за узраст 2007, 2008. и 2009. годиште а трећег дана турнира, у петак 26. априла наступиће играчи 2004, 2005. и 2006. годиште.

 

 

Comments are closed.