Рукавице више нису обавезне у затвореном простору
15. маја, 2020.
Слога користи паузу да побољша рад сениора и омладинских селекција
18. маја, 2020.

Почео са радом Тениски клуб Србац

Након два мјесеца паузе спортисти у Републици Српској се полако враћају редовним активностима, а међу њима су и чланови Тениског клуба Србац који су од данас почели са тренинзима.

Директор клуба Славко Драгосављевић рекао је да ће пауза утицати на тренажни процес чланова и изразио увјерење да ће тенисери ускоро поново бити у доброј форми.

“Паузу у раду смо искористили за санационе радове као што су замјена дренаже и дијела опреме на теренима и постављање савремених прскалица. Извршили смо и дезинфекцију спортаких објеката, а у наредном периоду ћемо поштовати све препоручене мјере у циљу превенције ширења вируса корона”, рекао је Драгосављевић.

Он је савјетовао спортисте да у круг објекта долазе обучени за тренинг како би употреба свлачионица била сведена на минимум. На улазу на терене биће постављена средства за дезинфекцију.

На терену ће моћи да бораве по четири тенисера, како би била испоштована мјера физичке дистанце.

“Тенис је спорт за који се може рећи да носи најмање ризика у тренутној епидемиолошкој ситуацији, тако да нам неће бити тешко да се придржавамо свега препорученог. Надам се да ће епидемиолошка ситуација бити боља и да ћемо моћи реализовати све планове које смо имали за ову годину“, рекао је Драгосављевић.

Он додаје да до јула неће бити организована такмичења и манифестације, а уколико ситуација дозволи, у другој половини августа требао би бити одржан камп младих тенисера узраста до 14 година.

Comments are closed.