Тениски клуб Србац почео са радом након зимске паузе
19. фебруара, 2020.
Перутнина почела изградњу пречистача отпадних вода вриједности 2 милиона KМ
19. фебруара, 2020.

Почео нови циклус пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”

Јавни фонд за дјечију заштиту почео је са реализацијом пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске” за 2020. годину расписивањем конкурса за одабир дјеце, васпитача и стручног особља који ће учествовати у овом пројекту.

Пројекат се реализује на Црногорском приморју у простору Омладинског хостела “Ужице” у Бечићима од 30. маја до 22. септембра у 13 смјена.

Kонкурс се може преузети на интернет страници Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске.

Пријавни обрасци доступни су и у мјесно надлежним центрима за социјални рад и службама социјалне и дјечије заштите.

Пројекат “Социјализације дјеце Републике Српске” реализује се од 2002. године и за претходних 18 година обухватио је више од 32.000 лица – дјеце и пратећег особља из свих општина Српске.

Ријеч је о дјеци осјетљивих категорија, прије свега из социјално угрожених породица која су корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, из породица борачких категорија, дјеци са потешкоћама у развоју и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци и талентованим спортистима.

“Различитост и разноврсност јесу највећа вриједност овог пројекта и у служби су остварења пројектних циљева као што су развијању емпатије, подршке вршњачком дружењу и интеграцији, те социјализацији дјеце у сваком смислу”, истиче се у саопштењу Фонда.

Kако се наводи, овај квалитет су препознали и Влада Републике Српске и Министарство здравља и социјалне заштите који годинама подржавају ову активност Фонда, у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

Из Фонда за дјечију заштиту су позвали заинтересоване родитеље да, уколико испуњавају услове, пријаве дјецу у центре за социјални рад у својим општинама пребивалишта или да се пријаве у удружења или организације чији су чланови.

Позив је упућен и заинтересованим просвјетним радницима, педагозима, психолозима и социјалним радницима да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља.

Comments are closed.