Прослава Дана и крсне славе општине Србац од 12. до 14. октобра
20. септембра, 2019.
Почела школа стрипа у Народној библиотеци
23. септембра, 2019.

Почео други међународни дјечији турнир Дрим Тима у Српцу

На градском стадиону у Српцу данас је почео други међународни дјечији турнир „Дрим Тим куп – Фрукта трејд 2019“ који је окупио око хиљаду дјеце из 66 екипа из Словеније, Хрватске, Србије и БиХ.

Организатор турнира другу годину заредом је Школа фудбала „Дрим Тим“ из Српца а један од покровитеља је Општина Србац.

Турнир је отворио начелник општине Млађан Драгосављевић који је пожелио малим фудбалерима да се такмиче у духу фер плеја и изразио наду да ће многима од њих ово бити одскочна даска у каријери.

На турниру учествују играчи од 2008. до 2012. годишта а најбољи од њих ће бити награђени пехарима и дипломама.

„Ова манифестација је већ полако прерасла у традицију а подигли смо је на виши ниво у односу на прошлу годину. Надам се да ћемо наредне године успјети да доведемо у Србац и нека звучнија имена“, рекао је директор и тренер Дрим Тима, Дражен Драгосављевић.

Међу учесницима турнира је и подмладак ФK Графичар из Београда, филијале Црвене звезде, који у Србац долазе по први пут. Тренер Владимир Ромчевић веома је задовољан организацијом и условима турнира у Српцу.

„Не виђа се често да се овако окупи група ентузијаста који нису вођени личним интересом већ љубављу према дјеци и развоју њихових способности. Амбиције су нам у другом плану јер смо дошли превасходно да се дружимо и стекнемо нова пријатељства“, рекао је Владимир.

Дарио Черкез из школе фудбала „Kолибрић“ из Витеза каже да је дошао у Србац са најбољом екипом 2010. годишта која је у посљедње двије године освојила чак 27 трофеја широм региона.

„Презадовољни смо организацијом турнира. У задње двије године играли смо на преко 70 турнира у Хрватској и БиХ али ово је један од најбољих терена на којима смо наступали. Наша екипа је веома талентована и два наша играча позвана су на турнир у Посушје гдје ће наступити у саставу Хајдука“, рекао је Дарио.

Турнир у Српцу трајаће до недјеље 22. септембра.

 

Comments are closed.