Без струје мјештани неколико села у суботу 26. октобра
24. октобра, 2019.
Средства од хуманитарног броја уручена породици Снежане Попадић Реповић
25. октобра, 2019.

Почело уређење централног спомен обиљежја у Српцу

Централно спомен обиљежје у Српцу добиће наредних дана нови изглед захваљујући недавном споразуму кога је постигло руководство Борачке организације Србац са представницима Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС.

Након састанка са савјетником министра Миланом Торбицом, договорено је да се приступи уређењу простора и реновирању спомен обиљежја које је у прилично лошем стању.

Уз помоћ радника KП “Kомуналац” данас су на простору око спомен обиљежја посађене саднице туја а ових дана, након што буде урађен тачан предрачун радова, биће комплетно замијењене све керамичке плочице које дају ружну слику овом споменику.

Централно спомен обиљежје у Српцу откривено је 10. септембра 2006. године на дан страдања Српчана на озренско-возућком ратишту и на њему су уклесана имена 147 погинулих и несталих бораца ВРС.

Поред њега налази се и споменик борцима НОР-а који је замјена за споменик који се налазио у градском парку у Српцу. Животе у НОР-у је дало 457 бораца са подручја општине Србац а њих 506 страдали су као жртве фашистичког терора.

Руководство Борачке организације Србац на челу са предсједником Гораном Плотаном активно ради на реализацији и других зацртаних циљева и задатака, међу којима је и оснивање Фонда солидарности који ће имати за циљ да побољша материјални положај и статус борачких категорија становништва.

 

Comments are closed.