Стигла донација уџбеника за основце из Kаоца
27. августа, 2021.
У недjељу општина Србац без струје више часова
27. августа, 2021.

Почело шаховско првенство србачких пензионера

У организацији Удружења пензионера општине Србац јуче је почело 19. шаховско првенство пензионера које ће трајати до суботе 28. августа.

Секретар удружења Славко Малешевић, каже да се ове године пријавило 12 такмичара од којих ће прва двојица представљати србачко удружење на републичком такмичењу пензионера у шаху које ће бити одржано у Бањи Врућица код Теслића 26. септембра.

„Овом пријавом показали сте љубав према овој древној игри, жељу за доказивањем и припадност колективу који броји 2650 чланова. Желим да такмичење прође достојанствено, фер и спортски“, рекао је Малешевић.

Организациони одбор у саставу Здравко Ђукић, Стево Срдић и Славко Малешевић потрудиће се да обезбиједи све потребне услове за одржавање турнира а главни судија је Драган Бакић.

Спонзори су србачка фирма „Тат-Kом” која је обезбиједила финансијска средства за одржавање турнира и Микрокредитно друштво „Микрофин” Бања Лука које је донирало четири нове шаховске табле и четири шаховска сата у вриједности око 1 000 KМ.

Предсједник Удружења пензионера Србац, Остоја Ромић, рекао је да ће награда за прво мјесто износити 70 KМ, друго 60, треће 50 и четврто 40 KМ, а сви остали учесници добиће по 30 KМ.

 

Comments are closed.