Потписивање петиције данас у 18.30 часова у центру Српца
25. јула, 2021.
Србачка регата окупила 25 чамаца са преко стотину учесника
26. јула, 2021.

Почело потписивање петиције о неприхватању закона о забрани негирања геноцида

У Српцу је синоћ, под слоганом “Бранимо истину, не дамо Српску”, организовано потписивање петиције о неприхватању закона о забрани негирања геноцида, који је наметнуо високи представник Валентин Инцко.

Међу првима, петицију је потписао начелник општине Млађан Драгосављевић који је позвао и остале грађане да се у што већем броју одазову и тако издигну изнад дневнополитичких инсинуација појединих представника политичких странака.

,,Ово заиста залужује пажњу свих грађана, јер се ради о круцијалном проблему кога у сваком случају морамо превазићи”, рекао је начелник Драгосављевић.

Он је додао да је петицију могуће потписати и данас на пулту који је постављен у центру града.

Петицију је 23. јула покренуо и први потписао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а потписивањем ове петиције се одбацују допуне Kривичног закона БиХ о негирању геноцида које је наметнуо високи представник и потврђује став да на простору Сребренице није почињен геноцид.

Свој потпис на петицију ставили су и министар финасија Зора Видовић и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Kојић.

„Мислим да је ово најбољи начин како ће грађани Републике Српске одговорити на покушај наметања колективне одговорности српском народу, што је покушано и покушава се урадити кроз наметање овог закона, иако то још није коначно и управо због тога је ово прави начин да се да одговор. Поред тога, политичке партије ће, такође, дати адекватан и веома снажан одговор из Републике Српске”, рекао је Kојић.

Сви грађани који желе да и данас потпишу петицију, поред својеручног потписа, треба да наведу пуно име и презиме, адресу (општина/град, улица и кућни број) и број личне карте.

 

Comments are closed.