Малишани вртића правили зимницу са бакама
7. новембра, 2019.
Стрипови се враћају у моду у Српцу
8. новембра, 2019.

Почело обиљежавање Митровдана, крсне славе Борачке организације

Борачка организација Србац низом активности данас обиљежава крсну славу Борачке организације РС – Митровдан.

У јутарњим часовима служена је света литургија и помен палим борцима у православном храму Покрова Пресвете Богородице, гдје је свештеник Петко Вуковић говорио о Светом великомученику Димитрију, светитељу из Солуна, у чију част се прославља данашњи празник а потом упутио честитке присутним вјерницима и делегацији Борачке организације Србац.

Након тога је обављено ломљење славског колача а учешће у овом обреду узели су предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан, предсједник скупштине Борачке организације Србац Драган Алексић, предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца Бранко Граховац и предсједник Одбора ратних војних инвалида Горан Тривунић.

Обиљежавање Митровдана настављено је полагањем цвијећа и паљењем свијећа на централном спомен обиљежју.

Цвијеће су положиле делегације Борачке организације Србац, Општине Србац, СУБНОР-а, СДС-а, Полицијске станице Србац и Основне школе „Вук Kараџић“ Ситнеши а потом се обратио предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан, који је позвао присутне да минутом ћутања одају почаст погинулим борцима.

Програм је настављен радно-свечаном сједницом скупштине Борачке организације Србац која је почела у 11 часова у новој скупштинској сали а славски ручак предвиђен је од 14 часова у Расавцу.

 

 

Comments are closed.