Министар Драган Лукач у Српцу: Подршка унапређењу видеонадзора и реконструкцији зграде полиције
12. новембра, 2020.
Министар Борис Пашалић у посјети пољопривредном газдинству Митра Сулеме из Брезовљана
12. новембра, 2020.

Почело чишћење каналске мреже у Српцу, радове обишао министар Борис Пашалић

За јачање система одбране од поплава на подручју општине Србац у протеклих пар година Влада Републике Српске је издвојила око 7 милиона KМ, а новим пројектом чишћења каналске мреже који је управо започео биће уложено додатних 1.4 милиона KМ.

Ово је закључак данашње посјете министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Бориса Пашалића који је са начелником општине Млађаном Драгосављевићем обишао радове који се тренутно изводе на чишћењу канала рјечице Савице у Повеличу, а биће настављени на цјелокупној примарној и секундарној мрежи у Српцу.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да ће се на овај начин значајно смањити штете од поплава у будућности које су погађале србачку општину.

„Kренули смо са реализацијом овог значајног пројекта којим ће бити обухваћено крчење, кошење и измуљивање око 60 километара каналске мреже широм општине, а радови ће трајати до прољећа“, рекао је начелник Драгосављевић.

Министар Борис Пашалић рекао је да на овај начин Влада Републике Српске наставља улагати средства у санацију водопривредних објеката на подручју наше општине.

„До сада смо санирали бројне насипе, изградили и очистили канале и реновирали црпне станице, а новим пројектом ће систем одбране од поплава бити додатно побољшан“, рекао је Пашалић.

Делегације министарства и општине данас су обишле и радове на асфалтирању локалног пута у Брезовљанима који се такође финансира уз помоћ Владе Републике Српске.

Организована је и посјета Бардачи и обилазак језера Стублаја гдје је министру Пашалићу предочен дугогодишњи проблем приватизације рибњака, због чега је највећи број језера са рибом исушен и претворен у поља кукуруза.

Закључено је да Правобранилаштво Републике Српске, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и друге надлежне институције требају наставити радити како би се отклониле све неправилности и ово подручје вратило у власништво Републике Српске.

 

Comments are closed.