Први дан Дјечије недјеље у Српцу: Начелник Млађан Драгосављевић уручио кључ града
7. октобра, 2019.
Други дан Дјечије недјеље: Плес, спорт и показна вјежба на градском тргу
8. октобра, 2019.

Почело асфалтирање пута од Шешковаца до Мартинца

Грађевинско предузеће “Интеграл инжењеринг” из Лакташа почело је данас радове на асфалтирању локалног пута од Шешковаца до Мартинца, који се преко Друговића повезује са мрежом аутопутева у Републици Српској.

Ради се о првој дионици пута у укупној дужини од око 10.5 километара који води до Црнаје и који ће у потпуности бити пресвучен асфалтом наредних седмица.

Због радова на овој дионици данас је дошло и до обуставе саобраћаја у времену од 7 до 15 часова, због чега се мјештани моле за разумијевање и позивају да за саобраћај користе алтернативне правце.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да ће након завршетка асфалтирања овог путног правца започети припреме за полагање асфалта на дионици од Мартинца, преко Ножичког, до Црнаје.

„Тиме ће овај пут у потпуности бити модернизован и проширен након више од три и по деценије, што је веома обрадовало мјештане ових села. Вриједност инвестиције износи око 1.1 милион KМ и ради се о једном од највриједнијих пројеката који ће ове године бити реализовани у нашој општини у складу са Планом капиталних инвестиција“, рекао је начелник Драгосављевић.

Радове на овој дионици данас су обишли замјеник начелника општине Драган Микић и начелници општинских одјељења Владимир Гужвић, Дарио Kресојевић и Ненад Билановић и увјерили се да све тече по предвиђеној динамици.

Пројекат се реализује уз помоћ Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ у чијој надлежности је и изградња аутопута „9. јануар“.

Подршку реконструкцији пута од Црнаје до Шешковаца дао је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је обављајући функцију предсједника Републике Српске, приликом ранијих посјета Српцу, најавио реализацију ове инвестиције.

 

 

Comments are closed.