Укинута ванредна ситуација на подручју општине Србац
11. јула, 2019.
Вечерас финале градског турнира, проширен фонд награда за томболу
15. јула, 2019.

Почеле са радом комисије за процјену штета од олујног невремена

Након олујног невремена које је погодило општину Србац у недељу 7. јула, начелник општине Млађан Драгосављевић донио је одлуку о формирању двије комисије за процјену штета на грађевинским објектима и пољопривредним газдинствима које су данас почеле са радом.

Општинсака комисија за процјену штета ће у наредних седам дана утврдити укупну процјену насталих штета на стамбеним објектима и у пољопривреди а штете усљед елементарних непогода грађани су у обавези да пријаве подношењем захтјева у писаној форми у шалтер сали Општинске управе.

Више информација грађани могу добити у згради Општине Србац сваким радним даном од 7 до 15 часова или на број телефона: 051 740 001.

Премијер Радован Вишковић приликом недавне посјете Српцу најавио је да ће Влада Републике Српске пружити финансијску помоћ Српцу али и свим општинама у Републици Српској захваћеним невременом а тачан износ средстава биће познат након што надлежне комисије заврше процјену штета.

Вишковић је рекао да ће Влада преко Фонда солидарности помоћи санацију штета у домаћинствима и објектима од јавног значаја док ће ресорно министарство у сарадњи са општинским комисијама бити задужено за процјену и санацију штета у пољопривреди.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је око хиљаду домаћинстава и других објеката у нашој општини 7. јула претрпјело мању или већу штету и изразио увјерење да ће Влада РС као и до сада наћи начин да помогне нашој општини.

Comments are closed.