Испуњавају Небојшин највећи сан, у новој кући до зиме
23. августа, 2021.
У Гламочанима одржано Отворено првенство у прескакању препона
23. августа, 2021.

Почеле пријаве екипа за 16. Гастро фест у Бардачи 5. септембра

Организациони одбор 16. Гастро феста позива грађане из србачке и других општина и градова да пријаве екипе за учешће у овој традиционалној манифестацији која ће се одржати у недјељу 5. септембра у спортско-рекреационом центру Бардача.

И ове године биће организована такмичења у припремању рибљег паприкаша и пилетине на роштиљу. Учешће по екипи износи 20 KМ за једну дисциплину а 30 KМ за оба такмичења.

У склопу котизације, такмичари ће добити рибу или пилетину за припремање такмичарског јела, дрва за ложење ватре и двије мајице са обиљежјем манифестације по екипи, уколико се такмиче у једној дисциплини, а четири мајице уколико се пријаве за обе дисциплине. За три првопласирана мјеста предвиђене су награде.

Званично отварање манифестације је предвиђено у 12.30 часова када ће бити организован наступ једног од културно-умјетничких друштава, након чега почиње такмичење које ће трајати до 14,30 часова, када се жирију треба предати припремљено јело. Од 15 часова ће бити организована такмичења у навлачењу конопца и испијању пива док ће од 16 часова бити одржана презентација традиционалних јела домаће кухиње. Проглашење побједника на распореду је од 17 часова.

У плану је да се одржи и мини сајам на којем ће се представити бројни излагачи и произвођачи народних рукотоворина и сувенира, јела и пића.

Из организационог одбора позивају све заинтересоване екипе и потенцијалне излагаче да се пријаве у Туристичкој организацији општине Србац на број телефона: 051/745-471, факс: 051/745-472, e-mail: toos@spinter.net, или лично на првом спрату Ватрогасног дома у Српцу до петка 3. септембра.

Гастро фест сваке године окупи бројне посјетиоце из цијеле Републике Српске и земаља у окружењу, по чему ова манифестација спада у сам врх туристичке понуде наше локалне заједнице.

Главни покровитељи манифестације су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и Општина Србац, док је организатор Туристичка организација општине Србац.

Comments are closed.