Почео други међународни дјечији турнир Дрим Тима у Српцу
21. септембра, 2019.
Ана Будимчић однијела побједу на такмичењу у аеромоделарству у Словачкој
23. септембра, 2019.

Почела школа стрипа у Народној библиотеци

У просторијама Народне библиотеке Србац у суботу 21. септембра почела је школа стрипа која је организована у сарадњи са Удружењем стрип аутора Републике Српске ,,Девета димензија“. На радионицама учествују четири млађе ђевојке које кажу да воле сликање, цртање и све што има везе са овом врстом умјетности.

Са полазницама ради члан удружења ,,Девета димензија“ Здравко Kнежевић из Прњавора, колекционар стрипа и стрип аутор.

Kнежевић каже да је стрип заволио још у ђетињству и додаје да се кроз рад са младима труди ову врсту забаве сачувати од заборава.

“Kад сам ја био дијете, није било неке друге врсте забаве, као што млади данас имају. Било је то вријеме без рачунара и интернета, филмове смо могли гледати само у кинима, али су стрипови то надопуњавали“, каже Kнежевић који се цртањем бави већ 42 године.

Јована Глумац, ученица Центра средњих школа ,,Петар Kочић“ Србац каже да воли сликање и цртање и да јој је драго што је у Српцу организовано овакво нешто.

“Од малих ногу волим цртати и бавим се тиме у слободно вријеме. Учествовала сам неколико година у школи сликања која се организује у оквиру бардачке колоније, а ово сада је још једно лијепо искуство и сигурно ћемо овђе научити још нешто ново“, каже Јована.

Током прошлогодишњих радионица, настало је 10 стрипова који су објављени,а по један примјерак су добили учесници и аутори.

 

Comments are closed.