Позив привредним субјектима који су повећали плате да поднесу Захтјев за додјелу подстицаја
8. јула, 2021.
Заказана седма редовна и тематска сједница о демографском развоју и пронаталитетној политици
8. јула, 2021.

Почела школа пливања на базенима „Посејдон“

На базенима „Посејдон“ у Српцу ових дана почела је са радом школа пливања за дјецу предшколског и школског узраста коју води професор физичког васпитања Зоран Думонић.

Думонић каже да је увидио проблем великог броја дјеце овог узраста која не знају да пливају због чега је одлучио да током љета организује школу пливања с циљем да што више њих научи основне технике пливања и преброди страх од воде.

“Веома сам задовољан одзивом јер већ имамо 20 дјеце која су подијељена у двије категорије од шест до осам година и од девет до 12 година. Први циклус траје седам дана, а након тога ко жели може да настави са школом како би усавршили технике пливања“, рекао је Думонић.

Он додаје да је доња граница за упис дјеце у школу пливања шест година јер млађи нису још моторички спремни за овај вид обуке.

„Захвалио бих се Општини Србац која ми је помогла да организујем ову школу и купим опрему неопходну за рад са дјецом. Препоручио бих свим родитељима чија дјеца нису пливачи да их доведу на базен и да науче да пливају. Ми смо ту сваки дан од 9 до 11 часова“, каже Думонић.

Цијена првог циклуса од седам дана износи 60 KМ.

 

Comments are closed.