Чланови УГ Цезар у посјети србачким ватрогасцима
22. октобра, 2019.
Нове струњаче за Центар средњих школа “Петар Кочић” Србац
23. октобра, 2019.

Почела Седмица саобраћаја у србачком вртићу

У оквиру обиљежавања Седмице саобраћаја, полазници Дјечијег вртића “Наша радост“ дружили су се у центру града са представницима Ауто-мото савеза Републике Српске и учили правила понашања у саобраћају, односно на постављеном полигону учили о кретању бициклиста и пјешака на семафору и пјешачком прелазу.

По ријечима васпитачице Наташе Топић, ово је једна од редовних активности вртића која се реализује сваке године у складу са планом и програмом рада, а укључени су полазници свих вртићких група, осим јаслица.

Младен Жупљанин из Ауто-мото савеза Републике Српске истиче да у Савезу настоје превентивно дјеловати када је у питању безбједност саобраћаја, а посебан акценат се ставља на едукације и заштиту дјеце као најмлађих учесника у саобраћају.

Полигон се састојао од четири семафора и импровизованих пјешачких и бициклистичких стаза, како би се дјеци што вјеродостојније приближило функционисање и значење боја семафора и правилно прелажење улице на пјешачком прелазу.

У склопу обиљежавања Седмице саобраћаја, васпитанике вртића данас ће посјетити и полицијски службеници Полицијске станице Србац, након чега ће заједно прошетати улицама града.

Comments are closed.