Уручени пакетићи за ученике посебног одјељења из Српца
17. децембра, 2020.
Избор најбољих спортиста општине Србац биће одржан 15. фебруара
17. децембра, 2020.

Почела републичка кампања “Нити једна чаша прије вожње”

У Републици Српској је почела републичка превентивна кампања “Нити једна чаша прије вожње”, чији је циљ побољшање безбједности смањењем броја возача који учествују у саобраћају под дејством алкохола.

Kампању, која ће трајати до 31. јануара, спроводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Републичка управа за инспекцијске послове, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, јединице локалне самоуправе и Радио-телевизија Републике Српске као медијски партнер.

“Није случајно што је управо овај период изабран за спровођење кампање јер је ово вријеме празника када је конзумација алкохола много већа него у другим дијеловима године”, рекао је Милорад Лепир, самостални стручни сарадник за послове саобраћаја и јавне инфраструктуре у Општини Србац.

Он додаје да алкохол умањује перцепцију и могућност реаговања, а то може бити кобно.

“Ове године у Републици Српској имамо 118 настрадалих лица управо због конзумације алкохола и ова кампања има за циљ да се тај број смртно страдалих лица смањи на најмању могућу мјеру”, рекао је Лепир.

Заједничка порука свим возачима је да никада не сједају за волан ако су претходно конзумирали алкохол јер ће тако побољшати своју безбједност, као и безбједност других учесника у саобраћају.

Comments are closed.