Трка “Београд – Бањалука” у јулу или септембру
8. априла, 2020.
Фармацеутско друштво Српске: Бесплатна телефонска линија за савјетовање пацијената
9. априла, 2020.

Почела реконструкција путева и улица у србачкој општини

Општинска управа Србац и поред ограниченог рада због пандемије вируса корона, у складу са могућностима извршава обавезе на реализацији програма капиталних инвестиција.

Неки од пројеката који су започели ових дана су реконструкција и модернизација пута Доњи Срђевићи-Ћукали у дужини од 1200 метара, реконструкција дијела улице Васе Пелагића и Змај Јовине у Српцу у дужини од 700 метара и локалног пута у Гламочанима у дужини од 600 метара који води од раскрснице у центру села након Врбаског моста, до раскрснице путева према Бајинцима и Бардачи.

Ови путни правци ће након завршетка реконструкције бити пресвучени асфалтном масом.

Такође је у плану и реконструкција пута у Срђевићима (Нуждића обала) у дужини од 700 метара.

Укупна вриједност пројеката износи око 400 хиљада KМ а радове финансира Јединица за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) која дјелује при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

„Припремни радови су званично започели и очекујемо да ће реконструкција бити завршена у року од два мјесеца. Вјерујем да ће нови асфалтни путеви значајно допринијети бољим условима живота на селу а од посебног значаја су и пројекти у граду Српцу јер су наведене улице једине које нису биле асфалтиране у градској зони”, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

Извођач радова на дионици Ћукали-Срђевићи и пута у Срђевићима на локацији Нуждића обала је грађевинска фирма „Градис инвест“ из Српца, док је за радове на реконструкцији улица и путног правца у Гламочанима задужена грађевинска фирма “МГ Минд” из Мркоњић Града.

 

Comments are closed.