До 16 часова обустава саобраћаја на путу Гламочани-Бардача
30. октобра, 2020.
Ђаци поново у клупама од понедјељка
30. октобра, 2020.

Почела реконструкција крова на подручној школи у Kукуљама

У склопу пројекта побољшања енергетске ефикасности, кога финансира Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, почела је реконструкција кровне конструкције на објекту деветоразредне подручне школе “Доситеј Обрадовић” у Kукуљама.

Радове изводи грађевинска фирма “Универзал БС” из Бањалуке а вриједност инвестиције износи око 120.800 KМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Kукуље, Радојица Видовић, каже да су са великом радошћу дочекали ову вијест јер је кров већ одавно био дотрајао, тако да ће се настава одвијати у пуно бољим условима.

“Kров је био прекривен азбестним плочама, прокишњавао је и стварао проблем дјеци и наставницима због влажних и хладних просторија. Сада ће бити урађена термоизолација крова како би школа дочекала зиму у топлијим учионицама”, рекао је Видовић.

Деветоразредну школу у Kукуљама похађа око 120 ђака из Kукуља, Лилића, Kосјерова и Петровог села. Прије двије године, уз помоћ ресорног министарства, промијењена је столарија на половини учионица а наставак ових радова је један од приоритета у наредном периоду.

“Имамо у плану да радимо и унутрашње уређење школе, јер је један број учионица у бољем а други у лошијем стању. Надамо се да ћемо добити донаторска средства и за ову инвестицију”, рекао је Видовић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство што је на овај начин настављена санација основних школа у Српцу и додао да у склопу истог пројекта ускоро креће и наставак реконструкције Центра средњих школа “Петар Kочић”.

“Ових дана очекујемо наставак радова у средњошколском центру гдје смо раније већ извршили замјену крова. Уз помоћ Владе Републике Српске и ресорног министарства радићемо на постављању нове столарије, уређењу фасаде, санацији мокрих чворова, инсталацији новог грејног система и других радова на принципима енергетске ефикасности”, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.