Пет нових случајева вируса корона у Српцу, заражена четири мушкарца и једна жена
1. септембра, 2020.
Још два случаја вируса корона у Српцу, заражен старији мушкарац и млађа жена
3. септембра, 2020.

Почела нова школска година, начелник обишао школе у Српцу и Ножичком

Школско звоно огласило је данас почетак нове школске године за основце и средњошколце са подручја србачке општине који похађају наставу по измјењеним условима због пандемије вируса корона.

Тим поводом, неколико школа данас је обишао начелник општине Млађан Драгосављевић како би честитао ђацима повратак у школске клупе и увјерио се у начин одвијања наставе у новим околностима.

Начелник је прво посјетио подручну школу у Ножичком гдје је разговарао са ученицима и њиховим разредним старјешинама а потом подијелио првачићима симболичне поклон пакете са основним школским прибором које је обезбиједила Општинска управа Србац. Након тога је са директором Славком Драгосављевићем обишао радове на недавно завршеној реконструкцији крова ове школе.

Славко Драгосављевић се захвалио начелнику на посјети и рекао да су испоштоване све препоруке Института за јавно здравство, Министарства просвјете и културе и других надлежних институција како би ученици безбједно похађали часове.

„У школи у Ножичком оспособили смо два улаза како бисмо максимално смањили контакт дјеце. У првој смјени одвија се разредна а у другој предметна настава, како у овој тако и у другим нашим школама. За 113 ученика првих разреда уручене су заштитне маске са амблемом Републике Српске које су нам стигле као донација од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на чему се захваљујем, а упућујем захвалност и начелнику општине на поклонима за првачиће“, рекао је Драгосављевић.

Он истиче да је ова деветоразредна школа у пуно бољем стању него до сада захваљујући помоћи Владе Републике Српске и Општинске управе Србац.

„Уз помоћ ресорног министарства санирали смо кров а ту су и друге донације које су у задње три године стигле у нашу школу и које су износиле преко 60 хиљада KМ“, рекао је Драгосављевић.

Организована је и посјета централној школи у Српцу гдје је начелник такође уручио пакете за првачиће и обишао девет учионица које су пред почетак школске године опремљене новим намјештајем.

Директор Славко Драгосављевић је рекао да је уз помоћ ресорног министарства стигло 220 столица и 110 клупа а извршена је адаптација још 140 клупа како би ђаци имали оптималне услове за извођење наставе.

„Стигло је и седам полица за кабинет ликовне културе а из властитих средстава смо поставили нови итисон у два кабинета за ученике из продуженог боравка и првог разреда“, рекао је Драгосављевић и додао да је недавно асфалтиран и школски паркинг. 

Начелник Млађан Драгосављевић посјетио је данас и Центар средњих школа „Петар Kочић“ гдје је обишао просторије заједно са директором Миленком Живанићем.

Живанић је рекао да првог дана школе протиче све у најбољем реду и додаје да су испоштоване све мјере заштите надлежних институција које су преточене и у интерни протокол школе.

„Ђаци су ушли у школу по плану у времену од 7.10 до 7.30 а прва три часа су имали часове са одјељенским старјешинама гдје су се упознали са протоколом и начинима одвијања наставе у будућем периоду. Мислим да све иде добрим темпом и да ће тако и остати“, рекао је Живанић.

Према његовим ријечима, за десетак дана би требало бити познато када ће бити настављена реконструкција школе а у договору са ресорним министарством ће се одредити и како ће се одржавати настава за вријеме извођења радова.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство што су школе спремно дочекале новонасталу ситуацију.

„На лицу мјеста сам се увјерио да су испоштоване све мјере у циљу превенције ширења вируса корона и да се настава одвија нормално. У школама у Ножичком и Српцу услови рада су подигнути на већи ниво захваљујући изведеним радовима а то ускоро чека и средњошколски центар који ће добити нову фасаду, столарију и грејни систем, по принципу енергетске ефикасности, чиме ће се остварити значајне уштеде“, рекао је начелник Драгосављевић.

Више фотографија са данашње посјете можете погледати на фејсбук страници Општина Србац кликом на овај линк.

 

Comments are closed.