Јубиларни Гастро фест на Бардачи окупио више хиљада посјетилаца
2. септембра, 2019.
Монтирани пластеници за 20 србачких домаћинстава, ускоро почиње садња
3. септембра, 2019.

Почела нова школска година, ђаци прваци обрадовани поклонима

За 1800 ученика у основним и средњим школама у србачкој општини данас је почела нова школска година.

Међу њима је и 158 првачића од чега је њих 99 уписало ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац а 59 ОШ ,,Вук Kараџић“ у Ситнешима и ОШ ,,Доситеј Обрадовић“ у Разбоју, у шта спадају и подручне школе.

Укупан број ученика у србачкој школи је 830, у разбојској 340, а у ситнешкој 173.

Ове године, у први разред средњих школа у Српцу, уписано је 100 ученика, док је укупан број ђака средњошколаца у Центру средњих школа “Петар Кочић”у Српцу 395.

Поводом почетка нове школске године честитку су упутили начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине Мирко Стојић који су пожељели школарцима да остваре што боље резултате.

Они су за све првачиће обезбиједили симболичне пакете школског прибора у којима су се нашли свеска, оловка, гумица и бојице.

Пакетиће за девет првачића који су уписали подручну школу „Доситеј Обрадовић“ у Kукуљама и једног првачића из подручне школе у Лилићу данас је обезбиједио и предсједник Савјета мјесне заједнице Kукуље Радојица Видовић. Он је наставио традицију из претходних година да обрадује малишане који тек крећу у школу ђачким торбама са школским прибором и слаткишима.

У овом селу је организована и приредба поводом доласка нових ученика у школу а присуствовало јој је руководство школе, наставници и родитељи.

Comments are closed.