У току завршетак изградње шест и обнове 45 поплављених кућа у србачкој општини
8. маја, 2019.
Обиљежен Дан побједе над фашизмом: У Другом свјетском рату страдало око хиљаду Српчана
9. маја, 2019.

Почела Недјеља Црвеног крста: Стиже помоћ за најугроженија домаћинства

Црвени крст Србац обиљежава од 8. до 15. маја Недјељу Црвеног крста у склопу које ће бити организоване бројне активности у нашој општини.

Секретар Црвеног крста Љиљана Билановић каже да ће у наредним данима бити организована продаја маркица, како у школама, тако и на градским улицама, а средства ће бити усмјерена за набавку помоћи најугроженијима.

Свим школама су поред маркица послани и промотивни плакати са мотом овогодишње Недјеље Црвеног крста: „Волим да помажем“.

„Наша хуманитарна организација ће са својим волонтерима уручити помоћ за 30 старачких домаћинстава на подручју општине. Набавку хране помогла је и Општина Србац“, рекла је Билановић.

Она истиче да се 8. мај у цијелом свијету обиљежава као Дан Црвеног крста јер је на овај датум рођен Анри Динан, оснивач ове хуманитарне организације.

Током обиљежавања Недјеље Црвеног крста 11. маја биће организовано и регионално такмичење из пружања прве помоћи у Kотор Варошу на којем ће учествовати и србачки Црвени крст са екипама омладине и подмлатка.

 

Comments are closed.