Општинска управа организовала пријем за Црвени крст и вишеструке даваоце крви
14. јуна, 2019.
Завршен пилот пројекат ресорног министарства у Српцу: Адаптирана школска кухиња за практичну наставу
14. јуна, 2019.

Почела изградња водоводне мреже у Жупском Разбоју

Kомунално предузеће “Водовод” из Српца почело је ових дана изградњу водоводне мреже у насељу Жупски Разбој а радови ће потрајати све до краја јула.

Укупна вриједност пројекта, у шта су урачунати трошкови извођења радова, пројектовања и надзора износе 151.629 KМ од чега ће преко Јединице за координацију пољопривредних пројеката, која дјелује при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, бити издвојено 119.093 KМ а учешће Општине Србац износи 32.535 KМ.

Средства која ће стићи преко ресорног министарства обезбјеђена су преко Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД) у склопу Пројекта развоја пословања у селу (РБДП).

Планирано је да се изгради пумпна станица и 9.500 метара водоводне мреже на које је планирано да се прикључи око 40 домаћинстава из овог села.

Радове на изградњи водовода обишли су начелници општинских одјељења Дарио Kресојевић, Владимир Гужвић, Душко Митрић и Ненад Билановић.

У оквиру истог пројекта тренутно се врши и реконструкција локалног пута у мјесној заједници Расавац у дужини од 2.2 километра а укупна вриједност ове инвестиције износи 246.919 KМ, од чега је преко Јединице за координацију пољопривредних пројеката обезбјеђено 193.936 KМ а преко Општине Србац 52.982 KМ.

Пројекти изградње водоводне мреже у Жупском Разбоју и реконструкције пута у Расавцу уврштени су у План капиталних инвестиција општине Србац за ову годину и добили су подршку одборника Скупштине општине Србац на априлском засједању.

 

 

Comments are closed.