Утврђен коначан програм свечаности поводом Дана и крсне славе општине Србац
6. октобра, 2020.
Отвор лова на фазана у недјељу 11. октобра
7. октобра, 2020.

Почела изградња куће за демобилисаног борца Славка Рудника из Горњих Срђевића

Ових дана почела је изградња новог стамбеног објекта за Славка Рудника, демобилисаног борца Војске Републике Српске из Горњих Срђевића који живи у трошној и дотрајалој кући.

Грађевински материјал за изградњу куће, на приједлог Мјесне борачке организације Срђевићи, обезбиједио је Фонд солидарности Борачке организације општине Србац а организацију извођења радова преузео је Славков синовац Славиша који живи и ради у Прњавору.

Радове изводи Славко Шелехијевић, коме је Славко Рудник кумовао на крштењу, и који ће заједно са групом својих радника извести комплетне радове за симболичну цијену. Шелехијевић је прихватио новчану накнаду тек на инсистирање чланова шире породице Рудник који су својим прилозима прикупили средства за извођење радова.

На градилишту су свакодневно ангажовани и Славкови саборци, комшије и пријатељи, тако да нема проблема са радном снагом а трошкови су сведени на минимум.

Захваљујући људској доброти и солидарности јуче је завршено бетонирање темеља и прве плоче а у зависности од временских услова у плану је да се изградња куће заврши у наредних 15 до 20 дана. Након тога би почели радови на уређењу просторија јер је циљ да Славко усели у нови дом до краја календарске године.

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац захваљује свим људима добре воље који су подржали њихове активности на рјешавању стамбене проблематике најугроженијим члановима борачких категорија. Они поново позивају све оне који могу пружити новчану помоћ да то и учине уплатом средстава на жиро рачун Фонда број: 567-353-27000041-19 који је отворен код Сбербанк а.д. Бања Лука.

Све додатне информације могу се добити у канцеларији Борачке организације општине Србац или на телефон 051/926-518.

 

Comments are closed.