Извршена модернизација јавне расвјете у Српцу, бољи квалитет и веће уштеде
5. октобра, 2020.
Црвени крст уручује пакете и едукује ђаке у склопу Недјеље дјетета
5. октобра, 2020.

Почела Дјечија недјеља у србачком вртићу

Пуштањем балона на које су привезани папири са исписаним порукама и правима дјетета, у Дјечијем вртићу “Наша радост“ у Српцу данас је озваничен почетак Дјечије недјеље која се ове године обиљежава под слоганом “Здраво тијело, ведар дух“.

Сви садржаји биће усмјерени на промоцију дјечијих права, очување и унапређење здравља и спречавање ширења вируса корона.

Свечаност је почела приредбом под називом “Kорона у шуми“ коју су полазници вртића припремили са својим васпитачима, након чега су у дворишту вртића говорили своја права.

Испред Општинске управе свечаности је присуствовао начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који је честитао Дјечију недјељу и поменуо да ће ускоро почети изградња новог вртића.

“Желим вам срећан почетак Дјечије недјеље и овом приликом вам доносим лијепу вијест, а то је да ускоро треба почети градња новог вртића. Свима нам је драго што ће наши најмлађи суграђани добити нови простор за боравак и рад“, изјавио је Михољчић.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да се све активности одвијају у дворишту и просторијама вртића уз поштовање превентивних мјера и додаје да су данас у вртићу снимани кадрови за документарни филм који би требао бити приказан крајем октобра.

“Ове године Дјечију недјељу ћемо обиљежити без посјећивања разних установа у које смо одлазили и упознавали се са њиховим радом. Умјесто тога смо садржаје прилагодили новонасталој ситуацији. Данас је такође почело снимање документарног филма под називом “Дјеца и корона” и са задовољством чекамо када ће бити готов“, рекла је директорица Миланковић.

Редитељ филма Бранко Лазић из Бањалуке каже да се ради о пројекту Друштва педагога Републике Српске и додаје да је србачки вртић изабран због ситуације у којој су се нашли због вируса корона и из које су изашли још храбрији и јачи.

“Србачки вртић може послужити као примјер свим грађанима који се нађу у оваквој ситуацији, јер су они показали како се изборити са оним што вирус корона са собом носи“, изјавио је Лазић.

Полазнике вртића сутра ће посјетити епидемиолог Дома здравља Србац докторица Тамара Никичевић која ће са њима разговарати о вирусу корона и саслушати шта су о томе научили.

 

Comments are closed.