Успјешан наступ Белог анђела у Новој Веси, васкршњи концерт прераста у традицију
3. маја, 2019.
Убједљив тријумф Слоге, пет голова у мрежи Полета
5. маја, 2019.

Почела бесплатна школа тениса у Српцу за 56 дјеце

Тениски клуб Србац почео је са бесплатном школом тениса за 56 дјеце из цијеле србачке општине узраста од 5 до 12 година.

Малишани су подијељени у четири групе а часови се одвијају једном седмично под вођством тренера Веронике Вукотић.

Директор Тениског клуба Србац, Славко Драгосављевић, каже да се школа организује сваке године како би дјеца из цијеле србачке општине, а нарочито руралних средина, имала прилику да науче основе тениса.

„Едукација ће трајати до 10. јуна када ћемо организовати додјелу диплома. Сви они који прођу школу имају прилику да постану редовни чланови Тениског клуба Србац који тренутно броји 23 активна члана“, рекао је Драгосављевић.

Школа тениса се реализује под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

У Тениском клубу Србац трају припреме и за Лигу рекреативаца која ће почети до половине маја и окупиће око 30 учесника из Српца који се рекреативно баве тенисом и који ће се до септембра такмичити у аматерској тениској лиги.

Почетком јуна на распореду је и турнир парова који ће бити одржан у Етно кампу „Платане“ у Горњој Лепеници.

Драгосављевић каже да ће Тениски клуб Србац и ове године, уз подршку ресорног министарства, бити домаћин међународног кампа који ће окупити најбоље младе таленте са ових простора узраста до 14 година.

„Очекује се да ће учешће узети тенисери из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије а планирани термин одржавања је јул и август. Kамп је традиционалан и одржава се у континуитету од 2007. године“, истакао је Драгосављевић.

Према његовим ријечима, за протеклих 12 година преко 500 дјеце је прошло кроз разне тениске школе у овом клубу а многи од њих учествовали су и у званичним такмичењима у оквиру календара Тениског савеза РС и Тениског савеза БиХ.

 

 

Comments are closed.