Прослава празника иконе Пресвете Богородице Тројеручице у недјељу у Осовици
23. јула, 2021.
Начелник општине Млађан Драгосављевић посјетио Омладински стонотениски клуб Србац
23. јула, 2021.

Почела акција запрашивања комараца у србачкој општини

Предузеће “Дезинсекција” из Бијељине почело је акцију запрашивања комараца у србачкој општини која ће трајати до недјеље 25. јула.

Јуче у пријеподневним часовима извршен је ларвицидни третман на барама, каналима и водотоцима на подручју Бардаче, Лилића, Српца, Ине, Орашчине, Влакнице и Kобаша, канала у градском дијелу и канала око рибњака, те црпних станица.

Акција се наставља у суботу 24. јула, у времену од 19 до 22 часа, када ће три стручна тима бијељинског предузећа, уз подршку радника Општинске управе, извршити сузбијање одраслих форми комараца са земље, у виду адултицидног третмана, у сљедећим насељима: Село Србац, Kаоци, Влакница, Брусник, Kобаш, Нова Вес, Kорови, Ситнеши, Горња и Доња Лепеница, Горњи и Доњи Срђевићи, Брезовљани, Селиште, Ножичко, Стари Мартинац, Пријебљези, Црнаја.

У недјељу 25. јула, акција ће се одвијати у два наврата, и то прво у јутарњим часовима од 4.30 до 6 часова у главним улицама у Српцу, дијелу Лијевча поља и путним правцима Гламочани-Бајинци-Бардача и Разбој-Kладари.

У вечерњем термину од 19 до 22 часа вршиће се запрашивање на подручју Инађола, Малих Ситнеша, Села Србац до магистралног пута Србац-Дервента, затим Разбој, Гламочани, Бајинци, Бардача, Дуго Поље, Kладари, Мали Разбој, Лилић, Kукуље, те Повелич, Дворине, Ћукали, Жупски Разбој и Илићани.

Упозоравају се пчелари да током викенда предузму све потребне мјере за заштиту пчела а оне се састоје у наткривању пчелињих друштава најлоном, картоном или другим приручним средствима. О акцији је већ раније обавијештено Удружење пчелара „Кошница“ из Српца. 

Предузеће „Дезинсекција“ из Бијељине изабрано је као најповољнији понуђач за извођење систематске дезинсекције на подручју општине Србац у 2021. години а средства за запрашивање комараца издвојена су из буџета општине Србац.

Comments are closed.