Одали почаст погинулим борцима из Ножичког и Старог Мартинца
28. новембра, 2020.
Други хуманитарни базар за Мињу у понедјељак 7. децембра у Српцу
30. новембра, 2020.

По једна заражена и преминула особа од вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа преминула је још једна особа са подручја србачке општине која је била заражена вирусом корона а која је имала низ придружених обољења.

Ради се о старијој женској особи која је била хоспитализована на Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

До сада је преминуло укупно 12 особа са подручја србачке општине које су боловале од новог вируса.

У протекла 24 часа регистрован је још један нови случај вируса корона у Српцу, а у питању је особа која није тестирана у србачком Дому здравља већ у једној од болничких установа у окружењу.

На територији Републике Српске у истом периоду су евидентирана 83 нова случаја вируса корона а тестирана су 273 лабораторијска узорка.

Ради се о 40 мушких и 43 женске особе, од којих је 14 млађе, 45 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 31 особа је из Бањалуке, 17 из Бијељине, 10 из Градишке, седам из Зворника, шест из Лакташа, четири из Челинца, по двије из Котор Вароша и Прњавора и по једна из Мркоњић Града, Осмака, Приједора и Српца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је и 26 смртних случајева.

Ради се о 15 мушких и 11 женских особа средње и старије животне доби од којих је осам особа из Бањалуке, пет из Требиња, по двије особе из Добоја, Модриче и Лакташа и по једна из Угљевика, Зворника, Невесиња, Српца, Kотор Вароши, Брода и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 29.818 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.031 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

 

Comments are closed.