Традиционални годишњи парастос за 10 погинулих бораца из Бајинаца
27. октобра, 2020.
Од сутра повремени прекиди саобраћаја на путу Гламочани-Бардача због радова
28. октобра, 2020.

По двоје новозаражених и преминулих од вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још два нова случаја вируса корона а ради се о особама које су тестиране у болничким установама у окружењу, док међу позитивнима у истом периоду није било особа тестираних у србачком Дому здравља.

У истом периоду преминуле су двије особе са подручја наше општине, и то једна старија мушка особа и једна женска особа која је била корисник дома за старија лица у Горњој Лепеници. Обје преминуле особе налазиле су се на болничком лијечењу и биле су позитивне на тестирању које су обавили радници Дома здравља из Српца, а које су имале и друге придружене болести.

Закључно са данашњим даном укупно је активнo позитивних 67 лица док је 170 особа смјештено у кућну изолацију. До сада је преминуло пет особа са подручја србачке општине код којих је утврђено присуство вируса корона.

У посљедња три дана се већи број особа јавио дежурним службама Дома здравља због респираторних тегоба, након чега је извршено тестирање, па се наредних дана, након пристизања резултата, предвиђа повећан број заражених у нашој општини.

Епидемиолошка ситуација је и даље веома неповољна у цијелој Републици Српској о чему свједочи податак да је у посљедња 24 часа регистровано 630 нових случајева вируса корона а извршено је тестирање 1.408 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 189 особа је из Бањалуке, 87 из Бијељине, 49 из Требиња, 36 из Зворника, 33 из Градишке, 24 из Лакташа, по 20 из Источног Новог Сарајева и Пала, по 19 из Лопара и Фоче, 15 из Kотор Вароша, 14 из Добоја, по 12 из Источне Илиџе и Рогатице, 10 из Вишеграда, по осам из Модриче, Новог Града, Приједора и Угљевика, шест из Братунца, пет из Челинца, четити из Сокоца, по три из Kозарске Дубице, Прњавора, Шековића и Шипова, по двије из Српца, Станара, Теслића, Чајнича и по једна из Власенице, Мркоњића, Новог Горажда и Рибника.

Пријављено је 14 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона а ради се о осам мушкараца и шест жена средње и старије животне доби из Бањалуке (четири особе), Српца (двије особе), Прњавора, Новог Горажда, Градишке, Требиња, Бијељине, Пала, Приједора и Kозарске Дубице.

До сада је у Републици Српској потврђено 15.707 случајева вируса корона, а преминула је укупно 391 особа код које је потврђен тест на овај вирус.

Из штаба за ванредне ситуације општине Србац скрећу пажњу на најновији извјештај јер је евидентно да се ситуација погоршава, о чему посебно свједочи повећан број умрлих у Српцу. Из тог разлога се апелује грађанима да се стриктно придржавају свих прописаних мјера заштите и социјалне контакте и јавна окупљања сведу на минимум како би на тај начин смањили могућност преношења вируса у заједници.

Comments are closed.