Небојша Вученовић и поред хендикепа савладао висину од 2386 метара
4. јула, 2019.
Одобрено 12.131 KМ из буџета општине за реализацију 10 омладинских пројеката
5. јула, 2019.

Пјесма фолклораша из Разбоја орила се Лијевчe пољем

Ансамбл народних игара „Лијевче“ организовао је у четвртак 4. јула у Разбоју Љевчанском дружење за своје чланове и мјештане на којем су обиљежили успјешну сезону у којој је организован међународни фестивал са учесницима из четири земље и започета изградња друштвеног дома у којем ће млади фолклораши организовати своје концерте и пробе.

Уз игру и пјесму чланова Лијевча, приређена је дегустација традиционалних јела а организована је и вожња фијакерима кроз село што је посебно одушевило најмлађе.

„Било је ово право славље на којем смо још једном промовисали наше друштво које је било веома активно у протеклом периоду. Тренутно бројимо око 70 чланова а вјерујем да ће након што се заврши изградња дома тај број бити још већи јер ћемо имати још квалитетније услове за рад“, рекао је предсједник друштва Јордан Kуваља.

Радови на изградњи дома су у току а средства је обезбиједила Влада Србије у износу од 75 хиљада евра у склопу споразума потписаног са Владом Републике Српске.

Kуваља такође истиче да је организација Видовданског сабора фолклора „Бошча“ протекла на највишем могућем нивоу и да су успостављени пријатељски односи са фолклорним друштвима из Украјине, Бугарске, Србије и Републике Српске који су били гости концерта у Српцу, тако да се очекује узвратна посјета наших фолклораша који ће на овај начин промовсати традицију и обичаје љевчанског и србачког краја.

 

Comments are closed.