Изграђена кућа за Фикрета Бакоњића из Kобаша
13. јула, 2021.
Екипа Атом компани побједник првог фудбалског турнира у Малим Ситнешима
13. јула, 2021.

Петровдански слет на Мотајици окупио око 120 планинара

Планинарско друштво “Видета” из Српца организовало је протеклог викенда 13. по реду Петровдански слет планинара на Мотајици у којем је учествовало око 120 планинара из Бањалуке, Градишке, Приједора, Тузле, Мркоњић Града, Kозарске Дубице, Дервенте, Брода и Српца.

Манифестација је одржана уз поштовање прописаних мјера, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, због чега је ове године био мањи број учесника.

Планинарски поход, који је био дугачак 13 километара, започео је у еко кампу Дурова у Горњој Лепеници одакле су се учесници запутили маркираном стазом до манастира Осовица гдје је организовано дружење, фотографисање и освјежење уз чај.

Повратак је организован у подневним часовима, преко Пасије правде, назад до кампа у Дурови гдје је припремљен ручак за све учеснике, додјела захвалница и дружење уз музику до вечерњих часова.

Секретар Видете, Вера Бабић, каже да су учешће у овом догађају узели планинари свих узраста а међу најмлађима су била два дјечака из Kозарске Дубице, који још нису навршили ни десету годину живота, а најстарији су били Перо Панић (83) и Душан Лепир (76) из Српца.

“Манифестација је протекла у најбољем реду и срећни смо што смо и поред сложене епидемиолошке ситуације успјели да је одржимо. Организовали смо је властитим средствима а једним дијелом нам је помогла и Општина Србац. Ова планинарска акција се налази у склопу календара Планинарског савеза Републике Српске”, рекла је Бабић.

У наредном периоду србачки планинари планирају да се активније ангажују, а једна од наредних акција је планинарски поход на Цер који је предвиђен половином августа у “Маршу трагом другог прекобројног пука” којим се обиљежава годишњица Церске битке и прве побједе српске војске у Првом свјетском рату.

 

Comments are closed.