Тениски клуб Србац окупио најбоље тенисере до 14 година из Српске и Србије
20. августа, 2019.
Јавни позив за подстицаје у пољопривреди
21. августа, 2019.

Петочлана породица Вујановић из Доње Лепенице добија нову кућу

Мјештани Доње Лепенице организовали су протеклог викенда акцију на покривању куће петочланој социјално угроженој породици Богољуба Вујановића у којој живи троје дјеце, од чега је једно болесно.

Један од иницијатора акције био је предсједник Савјета мјесне заједнице Лепеница, Мирољуб Николић, који каже да је кућа димензија 8,5 X 8,5 метара и знатно је већа и комфорнија од старе неусловне куће која је имала само двије собе.

„Ова породица тешко живи јер је запослена само Богољубова супруга. Зато су мјештани одлучили да прискоче у помоћ и започну са прикупљањем средстава за набавку грађевинског материјала и изградњу нове куће, највећим дијелом од људи који живе и раде у земљама широм Европе“, рекао је Мирољуб.

Истиче да су у томе успјели и кућу ставили под кров, а на извођењу грађевинских радова били су ангажовани мајстори из села.

„Сада слиједи унутрашње опремање и малтерисање, набавка столарије, увођење струје и воде, како би породица уселила у кућу до зиме“, каже Николић.

Он позива све људе доброг срца да се укључе и помогну ову хуманитарну акцију, а у ту сврху отворен је жиро рачун на број: 567 353 033 189 1709 и девизни рачун BA 395 62 099 8144 948680 NLB–SWIFT BIC:RAZBBA22

Comments are closed.