Изграђена кућа демобилисаном борцу Славку Руднику из Горњих Срђевића
24. октобра, 2020.
Још 10 случајева вируса корона у Српцу
25. октобра, 2020.

Петнаест нових случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине у протекла 24 часа регистровано је још 15 случајева вируса корона. Од тога је 13 особа евидентирано приликом тестирања у Дому здравља у Српцу, од укупно 24 лабораторијска узорка, а преостале двије особе су тестиране у болничким установама у околним градовима.

Међу 13 позитивних који су регистровани у србачком Дому здравља, девет особа су мушког а четири женског пола. Од тога су три мушарца млађе, петорица средње и један старије животне доби, те двије женске особе млађе и двије средње животне доби.

Већина њих има блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији док су двије мушке особе средње и старије животне доби, због тежих симптома, упућене на болничко лијечење.

Међу позитивним особама је једно лице које је корисник старачког дома у Горњој Лепеници.

Наредних дана очекују се резултати тестирања још једног броја особа које имају изражене симптоме, а резултати ће бити накнадно објављени.

Због изразито погоршане епидемиолошке ситуације, из Штаба за ванредне ситуације општине Србац још једном подсјећају грађане на обавезу ношења заштитних маски и поштовања прописане физичке дистанце приликом кретања на јавним мјестма, те избјегавања свих већих окупљања, а нарочито приватних прослава, уз поштовање мјера личне хигијене. 

У посљедња 24 часа дошло је до снажнијег повећања броја заражених и на нивоу цијеле Републике Српске, па су тако евидентирана 582 нова случаја од тестираног 1201 лабораторијског узорка.

Ради се о 320 мушких и 262 женској особи од којих је 132 млађе, 379 средње и 71 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 82 особе су из Бањалуке, 63 из Теслића, 53 из Бијељине, 51 из Зворника, 40 из Градишке, 29 из Источног Сарајева, 20 из Приједора, 19 из Источне Илиџе, по 18 из Сокоца и Лакташа, по 15 из Модриче и Српца, 14 из Фоче, по 13 из Добоја и Пала, 12 из Дервенте, по осам из Kозарске Дубице, Рогатице, Угљевика и Челинца, по седам из Kнежева, Лопара, Мркоњић Града и Новог Града, шест из Хан Пијеска, по пет из Братунца, Прњавора и Требиња, три из Власенице, по двије из Брода, Вишеграда, Источног Старог Града, Kотор Вароша, Рибника, Шамца и Шипова и по једна из Берковића, Kрупе на Уни, Милића, Петрова, Сребренице, Станара, Трнова, Чајниче и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о три мушкарца и четири жени средње и старије животне доби из Бањалуке (двије особе), Мркоњић Града, Добоја, Шипова, Бијељине и Источне Илиџе.

До сада је у Републици Српској потврђено 13.731 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 360 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 7.812 особа, а тестирано је укупно 95.009 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 414, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 170, а у општим болницама 244.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 7.021 особе, а надзор је завршен код 66.531 особа.

Comments are closed.