Правило кућне изолације – остати код куће и избјегавати блиски контакт
9. новембра, 2020.
Епидемија не јењава, општински штаб разматрао мјере у случају погоршања стања
9. новембра, 2020.

Петнаест нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још 15 случајева вируса корона а ради се о седам мушких и осам женских особа, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Од тога су двије особе млађе, осам средње и пет старије животне доби. Њих 13 се налази у кућној изолацији са блажим симптомима болести док је двоје лица смјештено у Универзитетско-клинички центар у Бањалуци гдје су и тестирани.

На територији Републике Српске у протекла 24 часа евидентирана су још 383 случаја вируса корона од 902 лабораторијска узорка.

Према мјесту пребивалишта, 97 особа је из Бањалуке, 64 из Бијељине, 57 из Требиња, 30 из Невесиња, 27 из Зворника, 15 из Српца, 14 из Билеће, 12 из Мркоњић Града, 11 из Приједора, девет из Угљевика, осам из Лакташа, седам из Kнежева, пет из Шипова, по четири из Прњавора и Челинца, по три из Братунца, Градишке, Kотор Вароша и Хан Пијеска, двије из Власенице и по једна из Добоја, Kозарске Дубице, Новог Града, Рибника и Теслића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 19 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Четири лица су из Бањалуке, два из Модриче, а преминула је и по једна особа из Билеће, Источног Новог Сарајева, Прњавора, Мркоњић Града, Рибника, Kотор Вароши, Kнежева, Угљевика, Бијељине, Сокоца, Шамца, Добоја и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 22.637 случајева вируса корона, а преминула је укупно 560 особа код које је потврђен тест на овај вирус.

Comments are closed.