Четврти дан Дјечије недјеље: Основци у посјети скупштини, вртић путовао код вршњака у Градишку
10. октобра, 2019.
Дјечија недјеља у Kукуљама: Посјета ватрогасаца и одлазак у Дјечије позориште
12. октобра, 2019.

Пети дан Дјечије недјеље: Врапчићи одушевили србачке малишане

Дјечији хор ”Врапчићи” из Бањалуке одушевио је данас више стотина србачких малишана у склопу обиљежавања Дјечије недјеље.

“Врапчићи” су одржали концерт у Дому културе и представили неке од пјесама из свог богатог репертоара који броји преко стотину хитова, попут „Тике тике тачке“, “Трла баба лан”, „У свијету постоји једно царство“, „Ти и ја“ и других.

Најватренија публика били су малишани вртића који су непрестано играли и скакали око позорнице али за њима нису заостајали ни њихови родитељи, који су се на овај начин вратили у младост.

Диригент Бане Ђаковић рекао је да су концерти Врапчића увијек веома посјећени и успјешни и додао да њихов хор успјешно дјелује већ 25 година.

Улаз на концерт је био слободан а покровитељи овог догађаја били су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, Општина Србац и Центар за културу и спорт.

Ово је било треће гостовање Врапчића у Српцу у протеклих десетак година.

У склопу обиљежавања Дјечије недјеље данас је у вртићу “Наша радост” одржана представа на тему дјечијих права којој су присуствовали и ученици првог два разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај” Србац.

 

 

Comments are closed.