У Српцу регистрован још један нови случај вируса корона
15. августа, 2020.
Одата почаст погинулим борцима из Влакнице
17. августа, 2020.

Пет нових случајева вируса корона у Српцу

Према најновијем извјештају Института за јавно здравство, пет особа са подручја србачке општине је у протекла 24 часа заражено вирусом корона.

Идентитет једне позитивне особе није познат Дому здравља, јер та особа није тестирана у овој установи.

Три позитивне особе су биле у контакту са раније позитивном особом из Нове Тополе, и то два радника Перутнине и један члан породице, док је једна особа тестирана због повишене температуре. Ради се о два мушкарца средње и млађе животне доби и двије жене, такође средње и млађе животне доби.

У посљедња 24 часа у Републици Српској је извршено тестирање 301 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 80 особа.

Према мјесту пребивалишта, 22 особе су из Бањалуке, 11 из Kотор Вароша, по пет из Бијељине, Дервенте, Добоја и Српца, по четири из Зворника и Теслића, по три из Прњавора и Требиња, по двије из Братунца, Власенице, Гацка и Шипова и по једна из Билеће, Брода, Модриче, Приједора и Рибника.

До сада је у Републици Српској потврђено 6.143 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 211 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 3.645 особа, тестирано је укупно 57.476 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 272, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 63, а у општим болницама 209.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.642 особа, а надзор је завршен код 46.564 особа.

Comments are closed.