Расписан јавни позив за додјелу признања општине Србац
6. августа, 2021.
Начелник Полицијске управе Градишка у посјети Српцу
6. августа, 2021.

Пет нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 22 позитивна

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још пет нових случајева вируса корона брзим антигенским тестирањем, а ради се о два мушкарца средње и једном млађе животне доби и по једној жени средње и млађе животне доби, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Све заражене особе имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.

Тиме се број заражених у Српцу додатно попео и тренутно су 22 особе активно позитивне на вирус корона.

Да је у питању значајан пораст свједочи податак да су прије четири дана била свега два активна случаја новог вируса у Српцу.

Повећан је и број лица која се налазе у кућној изолацији, од 12 прије четири дана до 67 колико је у овом тренутку издатих рјешења од стране Одјељења за инспекцијске послове општине Србац.

Општински штаб за ванредне ситуације још једном скреће пажњу грађанима на обавезу поштовања прописаних мјера, нарочито у затвореном простору, али и на отвореном, приликом кретања у већим групама, гдје постоји могућност да дође до већег броја контаката. Препоручује се ношење заштитних маски, одржавање прописане дистанце и редовна примјена личне хигијене.

У случају појаве респираторних тегоба, савјетује се обољелима да остану код куће и што прије се јаве породичном љекару или хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља, како би се обавили потребни прегледи и тестирања и спријечило даље ширење вируса.

Од почетка пандемије, на подручју србачке општине су 1072 лица била позитивна на вирус корона. Опоравило се 1006 а преминуле су 44 особе које су поред новог вируса имале низ придружених обољења.

У протекла 24 сата у Републици Српској извршено је тестирање 235 лабораторијских узорака путем PCR теста, а нови вирус корона потврђен је код 14 особа.

Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај у посљедња 24 часа.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.528 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.809 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 57.014 особа, а тестирано је укупно 291.647 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 43, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 22, а у осталим болницама 21. На респиратору су 2 особе (1 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 1 у осталим болницама).

Comments are closed.