Завршена акција “Кућа од срца”, вишечлана породица Шпирић из Мартинца уселила у нови дом
10. децембра, 2020.
Отворена изложба слика са лакташке колоније “Ласта 2019”
11. децембра, 2020.

Пет нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је још пет случајева вируса корона. Од тога су два случаја регистрована приликом тестирања у Дому здравља у Српцу, а ради се о мушкарцу средње животне доби и трогодишњем дјетету. Преостала три случаја тестирана су у болничким установама у окружењу.

На територији Републике Српске у протекла 24 часа откривено је још 379 случајева вируса корона а тестиран је 1101 лабораторијски узорак.

Ради се о 219 мушких и 160 женских особа, од којих је 46 млађе, 221 средње и 112 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 108 особа је из Бањалуке, 52 из Бијељине, 22 из Требиња, 20 из Зворника, 16 из Прњавора, по 14 из Кнежева и Лакташа,13 из Приједора, 10 из Козарске Дубице, девет из Мркоњић Града, по осам из Добоја и Котор Вароша, по шест из Градишке и Теслића, по пет из Дервенте, Српца, Сребренице и Челинца, по четири из Брода, Сокоца и Угљевика, по три из Вишеграда, Лопара, Модриче, Рудог, Фоче и Шамца, по двије из Костајнице, Братунца, Новог Града, Осмака, Рогатице, Шековића и Шипова и по једна из Власенице, Гацка, Језера, Калиновика, Милића, Новог Горажда, Пала, Рибника и Трнова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 32.925 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.307 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Ради се о 12 мушких и шест женских особа старије и средње животне доби од којих су три особе из Градишке, по двије из Бијељине, Требиња и Бањалуке и по једна особа из Невесиња, Костајнице, Приједора, Теслића, Петрова, Добоја, Фоче, Козарске Дубице и Лакташа.

Comments are closed.