Позив породицама са троје и више дјеце из Српца за добијање “Поносне картице Републике Српске”
7. октобра, 2021.
У удружењу Извор обиљежена Недјеља дјетета
7. октобра, 2021.

Пет нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је пет нових случајева вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о мушкарцу старије животне доби, једној жени млађе, двије средње и једној старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине су 34 особе активно позитивне на вирус корона а у кућној изолацији је 75 лица, од чега је 41 било у контакту са зараженима. Од почетка пандемије укупноје 1457 лица из Српца било позитивно нa вирус корона а преминуле су 52 особе које су боловале од овог вируса и имале низ придружених обољења.

У Републици Српској у посљедња 24 часа извршено је тестирање 913 лабораторијских узорака а нови вирус корона потврђен је код 368 особа, док је преминуло 18 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 740, а на респиратору је 71 особа. Под здравственим надзором тренутно је 7.468 особа.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац и сутра ће се вршити вакцинација без претходног заказивања, у времену од 9 до 14 часова, а на распореду је прва доза Спутњик В вакцине.

Comments are closed.