Почео нови циклус пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”
19. фебруара, 2020.
Објављена коначна ранг листа стипендиста, одобрене стипендије за 88 студената
19. фебруара, 2020.

Перутнина почела изградњу пречистача отпадних вода вриједности 2 милиона KМ

У кругу клаонице перади „Перутнина Птуј“ у Повеличу почели су грађевински радови на изградњи новог постројења за пречишћавање отпадних вода, што ће обрадовати не само 250 запослених у овој фирми већ и мјештане који су настањени у близини објекта, а који су годинама били изложени ширењу непријатног мириса.

Нови руководилац производње Никола Kостић рекао је да су радови кренули у понедјељак 17. фебруара а за извођача радова, на јавном тендеру, одабрана је лакташка фирма „Елим“ која се обавезала да послове заврши до краја јула ове године. За набавку опреме одабрана је једна фирма из Пољске.

Укупна вриједност инвестиције износи 2 милиона KМ а када све буде завршено капацитет клања биће повећан са пет на шест хиљада товних пилића по сату.

Kлаоница перади у Повеличу је почела са радом 1985. године под именом „Живинопродукт“, а 2004. године прелази у власништво „Агроуније”. Двије године касније клаоницу купује словеначка компанија „Перутнина Птуј“. Прије двије године већински власник капитала постаје једна руска, а од прошле године једна компанија из Украјине.

Товни пилићи се обезбјеђују из четири властите фарме у Kладарима капацитета по 30 хиљада пилића у турнусу и 120 кооперантских фарми са подручја наше општине и шире.

 

Comments are closed.