Стабилна епидемиолошка ситуација у Српцу, настављају се мјере превенције
27. априла, 2020.
Нова наредба о радном времену у Српцу важи до 11. маја, продужен рад трговина до 19 часова
28. априла, 2020.

Пензионерима омогућено чешће кретање, тржни центри се отварају 1.маја – погледајте и остале мјере

Мјере које су у Републици Српској донесене с циљем спречавања ширења вируса корона продужене су до 11. маја, уз одређене корекције, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.

Од сутра од 7 до 19 часова на територији цијеле Републике Српске могу да почну са радом и услужне радње /аутопраонице, вулканизери, аутомеханичарске радње, праонице тепиха, хемијске чистионице…/, радње са информатичком и телекомуникационом опремом, салони намјештаја, друге занатско предузетничке радње, осим фризерских салона, те музеји и библиотеке.

Такође, једна од мјера која је релаксирана односи се на особе старије од 65 година којима ће од сутра сваки радни дан (од понедјељка до суботе) у периоду од 7 до 10 часова бити дозвољена шетња уз обавезно ношење маски и избјегавање окупљања у веће групе.

Омогућиће се, уз поштовање свих превентивних мјера, рад кухиња и доставе хране и пића из угоститељских објеката, као и шалтерска продаја хране и пића без могућности конзумирања унутар и испред тих објеката.

Ово се не односи на трговине непрехрамбеном робом које су у тржним центрима, а о њима ће се одлучивати од 1. маја.

Од 1. маја омогућиће се и рад тржним центрима у којима ће и даље бити забрањен рад дјечијих играоница, угоститељских објеката и биоскопа.

Од истог датума, од 6 до 13 часова, омогућиће се рад сточних пијаца, а у болницама Српске и домовима здравља вратиће се рад /суб/специјалистичких амбуланти са око 50 одсто капацитета у складу са приоритетима.

Нова наредба о радном времену на подручју општине која ће бити прилагођена са мјерама Републичког штаба, биће усвојена у уторак 28. априла о чему ће грађани бити благовремено информисани.

У наредна два дана Републички штаб ће донијети и одлуку о кретању током првомајских празника. За сада је извјесно да ће бити продужен полицијски час, али да се неће забранити кретање у трајању од три дана, као што је то случај у Србији, о чему ће јавност такође бити на вријеме информисана.

Распоред ублажавања мјера Републичког штаба за ванредне ситуације које важе од 27. априла и 1. маја, као и услове које је неопходно испунити, можете погледати ОВДЈЕ.

 

Comments are closed.