Одборници Скупштине општине Србац усвојили најважније буџетске документе
30. децембра, 2020.
Усвојене Основе економске политике и Одлука о стипендирању студената
31. децембра, 2020.

Пекмез од шљива Удружења жена Србац на продаји у Kрајишкој кући у Бањалуци

Удружење жена Србац од оснивања у јануару ове године сваким даном иде ка остваривању својих снова и циљева.

Један од њих је био да производи овог удружења буду доступни широј јавности у овом региону, у чему су успјели, тако да се од данас пекмез од шљива кога су припремале србачке домаћице може наћи на полицама Kрајишке куће у Бањалуци.

„Веома смо срећне јер смо направили први корак ка пласирању наших производа у Kрајишкој кући што је довољан доказ да се снови остварују ако сте довољно упорни и вјерујете у себе. Надам се да ће пекмез, кога су припремиле наше вриједне чланице, пронаћи мјесто у многим домаћинствима у Бањалуци и шире“, рекла је предсједница удружења Весна Смиљанић.

Она додаје да је овај производ морао проћи одређене хемијске анализе, које су показале изврстан квалитет пекмеза, а финансијску подршку овом погледу пружила је Општина Србац.

“Настојаћемо да што већи број наших производа буде доступан грађанима у бањалучкој регији и надам се да ћемо успјети да то остваримо и преко Kуће Лијевча и Поткозарја у Градишци гдје смо недавно имали дивну презентацију наше зимнице за којом су Градишчанци такође показали интерес”, истакла је Смиљанић.

Од оснивачке сједнице Скупштине удружења, па све до данас, учлањено је преко 60 жена које баратају разним вјештинама, од припреме зимнице и сокова, до израде одјевних и украсних предмета, етно-сувенира и употребних предмета за домаћинство, управо онако како су то радили њихови преци.

Производи србачког Удружења жена сваког дана су доступни у радњи која се налази преко пута зелене пијаце у Српцу.

 

Comments are closed.