Млади Kрајишник поражен од лидера Подручне лиге Градишка
15. априла, 2019.
Србачки школски хор четврти на регионалном такмичењу
16. априла, 2019.

Педесет добровољаца даровало крв на данашњој акцији у Српцу

Општинска организација Црвеног крста Србац организовала је данас другу овогодишњу акцију добровољног давања крви на коју је дошло 56 грађана, од чега је крв могло даровати њих 50. Акција је првенствено организована за србачке средњошколце, а од 35 ученика који су се одазвали, свега двоје није могло даровати крв.

„Радује нас што је већина ученика Центра средњих школа била здравствено способна да дарује ову драгоцјену течност а посебно су предњачиле дјевојке. Такође је у акцији учествовало неколико вишеструких даваоца који редовно долазе на акцију. Хвала свима који су се одазвали а нарочито младима који су нам уљепшали дан“, рекла је секретар Црвеног крста Србац, Љиљана Билановић.

Она је посебно истакла Дарију Милановић, Андреу Ђакушић, Јелену Грабић, Дајану Барашин и Владимира Шумара који су пошли стопама својих родитеља који су вишеструки даваоци крви, а у питању су Горан Милановић, Александар и Весна Ђакушић, Богдан Грабић, Васо Барашин и Бранко Шумар.

Билановић се захвалила и Општини Србац која је за данашњу акцију донирала храну и пиће.

Акција је организована у просторијама Дома здравља у Српцу а прикупљене залихе крви биће дониране Служби за трансфузију крви Опште болнице Градишка.

Више фотографија можете погледаи у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

 

Comments are closed.