Чувају сјећање на погинуле борце из Повелича
10. августа, 2020.
Отворен лов на препелицу, мањи број иностраних ловаца
11. августа, 2020.

Парохија лепеничка подржала градњу куће за Перу Хамара из Горњих Срђевића

Парохија лепеничка учествује у трећој иницијативи у протеклих пет година која је везана за изградњу кућа онима којма су потребне у овој парохији.

Овог пута се гради кућа за Перу Хамара из Горњих Срђевића, а иницијативу су покренуле парохија лепеничка, Хамарове сестре и мјештани ове мјесне заједнице.

Перо Хамар (48) је незапослен, живи сам у трошној кући која је неусловна за нормалан живот и корисник је социјалне помоћи. Раније је током рада задобио повреду руке, што је за посљедицу оставило трајни инвалидитет.

Свештеник Ненад Ђурић захвалио је свима који су подржали акцију на било који начин и позива и друге грађане да се укључе у ову хуманитарну акцију како би се ово добро дјело довело до завршетка. Овом приликом, свештеник Ђурић истиче да чинећи добро другима, чимо добро и сами себи.

,,Учинимо корак једни према другима и заједно ћемо доћи до Бога. Постоје ситуације у којима човјек не може да се у потпуности оствари, када много тога не зависи од њега. Ту је потребно да се покаже добра воља од стране оних који имају више могућности. Побиједимо у себи страх од живота, и не доживљавајмо једни друге као противнике, него као браћу и вјечну сабраћу”, каже свештеник Ђурић.

У име свих који су укључени у акцију, свештеник Ђурић захваљује Општини Србац на прилогу од 1000 KМ у виду грађевинског материјала, као и људима из Италије и Швајцарске на новчаној помоћи, те истиче да је планирано да се кућа стави под кров до краја овог мјесеца, то јест прије него што настану лошије временске прилике.

Грађани, који желе и могу помоћи, новац могу уплатити на жиро рачун НЛБ банке: 562-099-81492752-68.

 

Comments are closed.