56. градски турнир у малом фудбалу почиње 1. јула
25. маја, 2019.
Одржана 72. скупштина удружења “Ситнешки лажови”
27. маја, 2019.

Парастос у Ситнешима

У присуству већег броја чланова породица погинулих бораца, представника Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, вишечлане делегације Борачке организације Србац на челу са Гораном Плотаном, делегација осталих борачких категорија и Мјесне заједнице овог села испред Спомен обиљежја у парку ОШ „Вук Караџи„ Ситнеши положено је цвијеће и запаљене свијеће, а парастос је служио локални свепштеник Ненад Ђурић.


На спомен плочи погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату уклесано је 6 слика и имена бораца овог краја, од којих су тројица нестала на озренско возућком ратишту, двојица су погинула, а један борац СЛБ је умро. На плочи поред ње уклесана су имена 113 страдалих мјештана у Другом свјетском рату од чега је 47 погинулих и 66 жртава фашистичког терора.


„Ми данас уздижемо молитве Господу Богу за све оне чија су имена уклесана на мермерним плочама и уједно се сјећамо оних који су пали за слободу свог народа .

Лијепо је што сте се данас окупили у оволиком броју и то треба да буде пракса јер је поштено да бар један дан у години као што је овај посветимо сјећању на њих уз обавезу да они не оду у заборав“ рекао је свештеник Ђурић.

Начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић, похвалио је организаторе парастоса као и бројне донаторе међу којима је више правних и физичких лица, јер су се у неку руку и на тај начин одужили и својим присуством одали почаст својим суграђанима.

Новоизабрани предсједник БО Србац, Горан Плотан рекао је да ће Борачка организација наредних дана снимити стање на терену и видјети да ли има борачких породица које су у стању социјалних потреба како би им била пружена одговарајућа помоћ.

 

 

Comments are closed.