На прољеће пластеници за још 30 домаћинстава из Српца
20. новембра, 2020.
Почела продаја монографије општине Србац
25. новембра, 2020.

Пандемија вируса корона и даље пријетња, сваког дана нови случајеви у Српцу

У протеклој седмици смањен је број људи који су се јављали здравственим установама у Српцу због респираторних тегоба, али се и даље свакодневно региструју нови случајеви вируса корона, што обавезује грађане да до даљег морају поштовати све епидемиолошке мјере.

Ово је закључак са данашње редовне сједнице Штаба за ванредне ситуације општине Србац којом је предсједавао начелник општине Млађан Драгосављевић.

Сједници је присуствовао директор Дома здравља, Мирко Стојић, који је рекао да је врхунац пандемије у Српцу био почетком новембра када се овој установи дневно јављало око 40 особа са респираторним тегобама, док је тај број сада преполовљен.

„Смањен је и број пацијената са тежим симптомима које шаљемо у болницу, тако да је ситуација подношљивија. Међутим, још увијек смо далеко од краја пандемије, тако да нема простора за опуштање, поготово што се са доласком зиме очекује поновни раст броја заражених. Поред серолошког теста, набавили смо прије десетак дана одређену количину брзих тестова којима се могу вршити комерцијална тестирања“, рекао је Стојић и додао да је набављен и одређен број вакцина против сезонског грипа.

Замјеник командира Полицијске станице Србац, Синиша Радојчић, рекао је да припадници МУП-а у Српцу раде у пуном капацитету и да тренутно нема обољелих радника, нити оних који су у кућној изолацији.

„У сарадњи са инспекцијским органима из Српца наставићемо са теренским радом и спроводити све мјере које су донијеле надлежне институције“, рекао је Радојчић.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове, Ненад Билановић, рекао је да је почетком новембра, на врхунцу пандемије, у Српцу регистровано 87 лица која су активно била заражена вирусом корона, док је данас тај број сведен на 10.

„Надамо се да ће се такав тренд задржати, али је важно да грађани буду одговорни и поштују све прописане мјере како се не бисмо вратили на пријашње стање“, рекао је Билановић.

Директор Kомуналца Богољуб Билановић рекао је да и ово предузеће ради без већих проблема и да немају радника обухваћених мјерама изолације.

Kомандант штаба и начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да нешто боља ситуација ових дана охрабрује, али да нема простора за било каква опуштања јер са доласком још хладнијих дана постоји могућност пораста броја обољелих.

„До оваквог стања смо дошли захваљујући савјесном понашању, и уколико наставимо са прописаним мјерама, прије свега ношењем заштитних маски, поштовањем прописане физичке дистанце, избјегавањем свих већих јавних и приватних окупљања и редовним одржавањем личне хигијене, сигурно је да ћемо ризик од заразе смањити на минимум“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.