Мотајицом пјешачило 100 планинара
25. децембра, 2019.
Начелник Млађан Драгосављевић организовао пријем за пензионисане раднике управе
26. децембра, 2019.

Пакетиће добило 240 дјеце из вишечланих и социјално угрожених породица

За 240 дјеце из вишечланих и социјално угрожених породица у сриједу 25. децембра подијељени су поклон пакетићи у оквиру хуманитарне акције “Један слаткиш-једно дијете“ коју је петнаесту годину заредом организовала Невладина организација „Миленијум“ из Српца.

Додјела пакетића организована је у холу Центра средњих школа „Петар Kочић“ а дјеца су се посебно обрадовала Дједа Мразу. Организован је и културно-забавни програм током којег су наступили KУД „Петар Kочић“ из Нове Тополе и Удружење грађана ,,Ц.Е.З.А.Р.“.

Директорица НВО ,,Миленијум”, Санела Видовић, рекла је да је добром вољом грађана и ове године обезбијеђен велики број пакетића, упутивши захвалност свима који су дали допринос да акција успије.

Подршку у реализацији акције пружили су и Центар за социјални рад Србац, Удружење грађана ,,Ц.Е.З.А.Р.“, Савјет ученика Центра средњих школа и Црвени крст.

На основу регистра корисника својих услуга, Центар за социјални рад Србац је формирао списак дјеце која су добила поклоне. Ова установа се већ годинама укључује и организује разне акције за помоћ најугроженијима. Директорица Слађана Поткоњак рекла је да то са задовољством раде, поготово када су у питању најмлађи грађани којима је потребно уљепшати дјетињство и обрадовати их када год је то могуће.

Свој допринос дали су и волонтери, без којих би било тешко све организовати и завршити на вријеме. Предсједница Савјета ученика Центра средњих школа ,,Петар Kочић“, Михаела Мајсторовић, позива и друге ученике да волонтирају, како би на користан начин проводили слободно вријеме и помогли другима, те истиче да јој је драго што је акција била успјешна.

Поред слаткиша које су обезбиједили грађани општине Србац, дио пакетића је и ове године поклонила Невладина организација ,,Ихтус“ из Бањалуке.

 

Comments are closed.